Gelişim Koleji Yeniden Yapılanıyor

Gelişim Koleji Yeniden Yapılanıyor
GELİŞİM Koleji Genel Menajeri Namık Yazlar, yeni sezon öncesi yeniden yapılanma sürecini hızlı bir şekilde yönettiklerini belirtti.

GELİŞİM Koleji Genel Menajeri Namık Yazlar, yeni sezon öncesi takımda çok büyük çapta değişimler yaşandığını ve yeniden yapılanma sürecini hızlı bir şekilde yönettiklerini vurgulayarak, “Uzun vadeli planlama ile çalışacak bir ekiple yola devam ediyoruz” dedi.

Görevi genç coach Efe Can Önal’a devreden Cem Akdağ’ın özel bir kulübe geçiş yaptığını, oyuncuların önemli transferler gerçekleştirdiğini, profesyonel yaşamın doğal sonucu olarak kondisyoner, yardımcı antrenör ve masörün takımdan ayrıldığını belirten Yazlar, “Bu kadar büyük çapta bir değişimi ilk kez yaşadık. Bazılarını bekliyorduk, aslında bazı oyuncularımızın kariyerlerini bir üst seviyede devam ettirmesini de istiyorduk. Ancak staffta beklediğimizden fazla değişiklik oldu. Cem Akdağ, resmen ikinci baharını yaşayıp çok güzel, özel bir kulübe transfer oldu. Kondisyonerimiz, yardımcı antrenörümüz ve masörümüz de ayrılık kervanına katıldılar. Bizim için hepsi birbirinden değerliydi, sonuçta profesyonel hayat. Hepsiyle çok iyi ayrıldık, yolları sonuna kadar açık olsun. Yeniden yapılanmak zorunda kaldık ama bu sefer daha uzun vadeli çalışacak bir ekip kurduk. Antrenörümüz Efe Can Önal, kendine yatırım yapan, yaşına göre oldukça donanımlı, özgüvenli ve sosyal iletişimi yüksek bir antrenör” diye konuştu.

BGL kadrosunun bu sene daha farklı bir kimyaya sahip olduğunu, daha savunmacı ve daha şuta dayalı oynayan bir takımın temelini attıklarını vurgulayan Yazlar, “Yetiştirici bir kulüp olarak her sezon deplasmanlı liglere ve milli takımlara oyuncu veriyoruz. Amacımız hiçbir zaman derece yapmak olmadı. İyi bir jenerasyon yakaladığınızda başarı zaten geliyor ama asıl amacımız her oyuncumuzu kendi potansiyelinin en üstüne çıkarmak. BGL takımımızda yine bu kapasitede oyuncularımız var. Sezon başlayınca göze batacak oyuncularımız olacak ve biz de bundan mutluluk duyacağız” yorumu yaptı.

Yazlar, sözlerini şöyle tamamladı: “Altyapı basketbolunda yıllardır sorun tespitleri yapılıyor ve çözüm önerileri konuşuluyor. Ancak ortak akıl üretip harekete geçmede ne yazık ki hiç yol alınmıyor. Aynı şablonlar, aynı sistemler, aynı kaotik ortamda patinaj yapıp duruluyor. En büyük sorunumuz ise mış gibi yapmak. Artık eylem dönemine geçip altyapı basketbolunda ihtiyaç olan değişim sürecini başlatmak gerekiyor.”