Fenerbahçe BEKO Genç Erkek Basketbol Takımı Namağlup Şampiyon

Fenerbahçe BEKO Genç Erkek Basketbol Takımı Namağlup Şampiyon
Fenerbahçe Beko Genç Erkek Basketbol Takımı, Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi final maçında Tofaş ile karşılaştı. Normal süresi 70-70 eşitlikle tamamlanan mücadeleyi uzatma periyodunda Baran Aslan’ın son saniye basketiyle 81-80 kazanan Fenerbahçe Beko Genç Erkek Basketbol Takımı, 12’de 12 yaparak namağlup şampiyonluğa ulaştı.

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi erkekler kategorisinde şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Beko Genç Erkek Basketbol Takımına şampiyonluk kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu takdim etti.

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi erkekler kategorisi finalinin en değerli oyuncusu Yiğit Onan seçildi. Final mücadelesini 26 sayı, 10 ribaund ve 4 asist ile tamamlayan Yiğit Onan'a ödülünü A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene verdi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan ile Fenerbahçe Beko’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımının Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Takım Menajeri Cenk Renda, Oyuncu Yönetim ve İzleme Direktörü Zarko Cabarkapa ile takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ve Kyle O’Quinn de takip etti.

Fenerbahçe Beko Genç Erkek Basketbol Takımı, mücadeleye Mert Emre Ekşioğlu, Yiğit Onan, Ege Ülker, Göktuğ Efe Güçoğlu ve Efe Emirhan Öztekin beşiyle başladı.

Hava atışı sonrasında ilk hücum hakkını kazanan Fenerbahçe Beko Genç Erkek Basketbol Takımı, bu hücumdan Yiğit Onan’ın sayılarıyla döndü. Batın Tuna’yla ilk basketi bulan Tofaş, devamında Ege Demir’le 4-6’lık üstünlüğü yakaladı. Rakibine Yiğit Onan’ın 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu şutla cevap veren Fenerbahçe Beko, 7-6 öne geçti. Bu bölümde Ömer Ege Peksari, Bora Satır ve Ege Demir’le bir ritim bulan TOFAŞ, skoru 7-14’e getirdi. Çeyrekte son 3 dakikaya girilirken Berkay Yılmaz ve Eren Deniz’le toparlanan Fenerbahçe, farkı 3 sayıya indirdi (11-14). Çeyreğin geriye kalan dakikalarında her iki takım da skor üretmekte güçlük çekerken maçın ilk periyotu 15-18 Tofaş’ın üstünlüğüyle geçildi.

Ali Taşkın ile Ege Ülker’in karşılıklı basketleriyle başlayan ikinci çeyrekte skor 17-20’ye geldi. Farkı koruma adına hamleler yapan Bursa temsilcisini, Göktuğ Efe Güçoğlu’nun dış şutuyla durduran Fenerbahçe, farkı 2 sayıya indirdi (20-22). Çeyrekte ilk 5 dakikalık bölüm 24-26 Tofaş’ın üstünlüğüyle geçildi. Çeyrekte son 1 dakikanın içine Fenerbahçe Beko’nun üstünlüğü ile (33-32) girilirken, Fenerbahçe Beko aynı zamanda 7 farklı oyuncusundan da skor katkısı aldı. Heyecan dozajının oldukça yüksek olduğu çeyreğin kazananı ise 33-38’le Tofaş oldu.

İkinci devrede perdeyi açan isim Fenerbahçe’de Yiğit Onan oldu (35-38). Yiğit Onan dışında Mert Emre Ekşioğlu ve Berkay Yılmaz’dan da aldığı katkıyla Fenerbahçe Beko Genç Erkek Basketbol Takımı, 45-40’lık üstünlüğü yakaladı. Agresif savunma anlayışıyla da rakibine geçit vermeyen Fenerbahçe, sayı farkını korumayı bildi (47-42). Çeyrekte son 5 dakikanın içine girilirken 3 sayı çizgisinin gerisini etkili kullanan Fenerbahçe Beko, Baran Aslan ve Yusuf Bayrak’ın 6-0’lık serisiyle farkı 9 sayıya çıkardı (53-44). Bu skorla molaya giden Tofaş, ardından Ege Demir, Enis Kıvanç Çöl ve Ata Can Atsüren’in skor katkısıyla maça ortak oldu (53-53). Çeyrekte son bölümü daha iyi oynayan Fenerbahçe, final periyotuna 60-58 önde girdi.

Final çeyreğinde ilk sayılar Tofaş’ta Ege Demir ve Enis Kıvanç Çöl’den geldi (60-62). Eren Deniz ve Yusuf Bayrak’la rakibi karşısında bir direnç ortaya koyan Fenerbahçe Beko, Yiğit Onan’ın da 3 sayılık isabetiyle 67-64’lük üstünlüğü yakaladı. Son bölümü büyük çekişmeye sahne olan mücadelede normal süre 70-70 eşitlikle tamamlandı.

Skor avantajının sürekli el değiştirdiği uzatma periyotunda Baran Aslan'ın son saniye basketiyle kazanan Fenerbahçe Beko oldu.